Moja Rada - nie zglaszajcie przez strone www. Napiszcie zgloszenie reklamacyjne do SAP, jaki jest aktualnie pomiar, ze nie jest zgodny, ze chcecie nowe sprezyny, podajcie swoje dane, VIN - wydrukujcie w dwoch kopiach - jedna zostawiacie w sekretariacie serwisu, w ktorym chcecie zmienic sprezyny, a na drugiej prosicie o pieczatke z data i podpisem osoby, ze przyjela takie pismo. SAP musi wtedy odpowiedziec na to pismo. Brak odpowiedzi w ciagu 14 dni jest rownoznaczny ze zgoda na nasze warunki.
[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez marcin1978Dostałem odpowiedz z ASO oczywiście zostałem spuszczony sami wiecie gdzie, SAP odpisało ze podobno jest to cech samochodów z gazem, ciekawe co ASO nabazgrało w tym piśmie. Co wy na to, co radzicie napisać do SAP poza numerem zgłoszenia? Może najpierw pisemnie do ASO żeby mi napisali to co SAP napisało. Gość twierdzi ze rezerwa gazu 1/2 Pb i koło zapasowe dają takie ugięcie, poprostu żenada.
A i gwarancji nie uznali ehh.
[ Dodano: Wto 05 Cze, 12 18:52 ]
Zamieszczone przez galanonim75Zamieszczone przez Wojtas_PoznańZamieszczone przez hizokuCzy jestem jedyny któremu fabrycznie założono sprężyny z 1 x biały? Tak mi odczytano oznaczenia w ASO
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez termit886A po drugie wydaje mi się że oni tego wogóle nie wysłali do SAP jak znam gości z Sosnowieckiego ASO
Komentarz
-
-
bylem dziś w koszalińskim aso ,pan z serwisu był trochę zaskoczony moim problem , ale pomiary zostały zrobione, wynik przy pustym lpg i pełnym pb tył 375mm, poszło zapytanie do sap o dalsze postępowanie, ponieważ wynik jest poniżej normy, a ja jestem pierwszym takim klientem i oni nie wiedza co robić,wszystko było robione ok godziny 14,00 ,o godzinie 17,00 tel z serwisu żeby powiedzieć jakie mam odznaczenia na sprężynach a u mnie jedna biała i cztery <pomaranczowe lub brazowe -- zależy kto patrzy>..może jutro sie wyjaśni dalsze postępowanie w mojej sprawie .Ogulnie było bardzo miło i czułem ze ten gość z serwisu chce mi pomoc.octavia 2 tour 1,6+lpg
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin1978Zamieszczone przez termit886A po drugie wydaje mi się że oni tego wogóle nie wysłali do SAP jak znam gości z Sosnowieckiego ASO
[ Dodano: Wto 05 Cze, 12 22:22 ]
Zamieszczone przez GaberPani z ASO Śliwka SOSNOWIEC mówiła prawdę. Tym jedynym klijentem któremu wymienili sprężyny na gwarancji byłem ja. Podczas rozmowy przy przyjęciu auta twierdzili że problemu nie znają i jestem pierwszym na pomiary i wymianę. Także trzymam kciuki i załatwiajcie sprawę bo WARTO!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hizokuSam zanurkowałem pod auto (ciężko trochę, bo dupa siedzi) i na lewej sprężynie widać biały pasek i nic po za tym. Na prawej nie widać z tej pozycji oznaczeń.
poczytuję o Waszych problemach od jakiegoś czasu i zastanawia mnie jedno mimo wszystko, to co jeden z Kolegów tu napisał odnośnie odp jaką dostał:
Zamieszczone przez marcin1978Gość twierdzi ze rezerwa gazu 1/2 Pb i koło zapasowe dają takie ugięcie, poprostu żenada.
ale nic to, głupi się człowiek rodzi i głupi umiera :wink:SPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Ale kiedy Twoje auto było wyprodukowane ?
Zakładam, że jeszcze w 2010 roku.
To by tylko potwierdzało moją teorię odnośnie szukania oszczędności przez producenta sprężyn - problem dotyczy praktycznie tylko najnowszych FL'ek i Tourów.Czarna perła O2 FL:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58593
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hizokuCzy jestem jedyny któremu fabrycznie założono sprężyny z 1 x biały? Tak mi odczytano oznaczenia w ASO. Na pomiarach wyszło: 368mm (Pb95 pełny, LPG pusty, zapas w bagażniku).
Przeszedłem proces reklamacji poprzez maile do SAP, przyszły już do ASO sprężyny z 1 x biała, 2 x żółta - czyli i tak o stopień miększe niż montowano tu większości? Jestem umówiony na wymianę.
Komentarz
-
-
witam moja sprawa poszła szybko gładko i bezboleśnie i cala sprawa zajęła 22 godziny (od od wizyty w serwisie do czasu zatwierdzenia wymiany),
Dzis z rana tel .z Koszalina ze sprawa została zaakceptowana i wymienia sprężyny tylko jest jeden problem ponieważ SAP daje sprężyny , ale koszty robocizny ponosi sprzedawca samochodu ,
Początkowo serwis w szczecinie nie chciał mi wierzyć w takie coś ze to na gwarancji i ze to oni maja za to płacic itd. wiec serwis koszaliński wykonał tel. i wszystko się wyjaśniło ,Serwis w szczecinie stojąc pod ściana musiał uwzględnić reklamacji .Wiec teraz tylko czekam na sprężyny i jadę na wymianę
no i dziękuje panu z serwisu z Koszalina za bardzo poważne podejście do spawy i błyskawiczne rozwiązanie problemuoctavia 2 tour 1,6+lpg
Komentarz
-
-
marek kg, jak wymienisz, to napisz jakie Ci założyli (oznaczenie w kropkach).
Jaki masz samochód?Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
marek kg, w którym serwisie w Szczecinie to załatwiałeś ?Gdy wszyscy myślą, że się czegoś nie da zrobić, wtedy pojawia się ten który nie wie, że się nie da i to robi.
nasze auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50170
Komentarz
-
-
marek kg, zmień sobie opis auta.
Sprężyny zostaną, bo wymiana za free... jakbyś płacił za część, to mógłbyś żądać wymiany...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
serwisant z Koszalina przy mnie wydrukował sobie wytyczne co do mierzenia tylnego zawieszenia
Maja tam nawet jakiś specjalny wzór ponieważ mierzył także szerokość od progu do zderzaka .samochód zatankowany na full pb ,lpg zero wymiar wyszedł 375 mm czyli 10 mm poniżej normy , szybkie pismo do SAP i poszło jak po maśle, jedno pytanie dodatkowe to odznaczenia obcych sprężyn u mnie 1 biala 4 brazowe < serwisantowi musi się chcieć i będzie dobrze>octavia 2 tour 1,6+lpg
Komentarz
-
-
Mam takie pytanie czy te sprężyny, które wam wymienili to na gwarancji czy z jakiegoś funduszu który tam mają w skodzie.
Pisemka z odpowiedzią w skodzie nie widziałem oczywiście więc nie wiem czy cokolwiek gdziekolwiek poszło. Niemniej ponownie wysłałem do SAP żeby sprawdzić czy znają mój problem jeśli nie to jadę tam gdzie opiszą co dokładnie jest nie tak z moim samochodem bo na śliwki nie można liczyć.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcin1978Mam takie pytanie czy te sprężyny, które wam wymienili to na gwarancji czy z jakiegoś funduszu który tam mają w skodzie.
Pisemka z odpowiedzią w skodzie nie widziałem oczywiście więc nie wiem czy cokolwiek gdziekolwiek poszło. Niemniej ponownie wysłałem do SAP żeby sprawdzić czy znają mój problem jeśli nie to jadę tam gdzie opiszą co dokładnie jest nie tak z moim samochodem bo na śliwki nie można liczyć.
Komentarz
-
Komentarz